Kalokagatia 2018

Vicemajstri Slovenska vo volejbale základných škôl

Kalokagatia 2018 je olympiáda detí a mládeže, ktorá sa konala v dňoch 20. – 21.j úna 2018 v Trnave. Tejto súťaže sme sa zúčastnili aj my, žiaci ZŠ Juh 1054, ako víťazi krajského kola vo volejbale žiakov základných škôl.

Vylosovanie turnaja nebolo priaznivé. Ihneď v prvom zápase sme narazili na najťažšieho súpera a ako sa neskôr ukázalo aj celkového víťaza – družstvo Púchova. Aj keď sme zápas mali veľmi dobre rozohraný a celý čas sme viedli, nepodarilo sa nám ho dotiahnuť do víťazného konca. Po prvom prehratom zápase s Púchovom sme vyhrali nad Bratislavou, Komárnom a postúpili do semifinále, kde sa nám podarilo vyhrať nad Strážskym. Vo finále sme sa opäť stretli s favorizovaným Púchovom, nad ktorým sa nám opäť nepodarilo vyhrať. O kvalite nášho družstva svedčí to, že náš kapitán  Daniel Jevčák bol vyhlásený za najlepšieho nahrávača celého turnaja. Chlapcom veľmi pekne ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a nášho mesta.

Mgr. Ľ. Soták 

O úspech sa zaslúžili: (dolný rad zľava) Branislav Božik, Matúš Lajoš, Marek Migaľ, Maroš Piaták, Richard Baník, (horný rad) Ľuboslav Soták – tréner, Jakub Varga, Stanislav Kozák, František Capko, Daniel Jevčák – kapitán družstva, Samuel Bognár, Matúš Banďoš, Vladimír Jenčko – tréner.