Domov

 

Prečo si vybrať práve našu školu?

Základná škola Juh je najstaršou školou na území mesta, má 91 rokov a v  podobe ako ju poznáme má 45 rokov. Škola obsahovo a zameraním prešla rôznymi zmenami. V súčasnosti sme školou moderného ducha, rodinného typu. Vzdelávanie stojí na troch základných pilieroch:

Učíme rozumom:

Výučba prebieha nielen v moderných špeciálnych učebniach, ktoré sú vďaka projektom vybavené množstvom odborných zaujímavých pomôcok. Výučba prebieha podporovaná novými metódami a formami práce, kde je naozaj potrebné využívať rozum,  tvorivosť a aktívne myslenie. Účasť na projektoch nám dáva možnosť skvalitňovať a modernizovať výučbu materiálne ako aj metodicky.

Učíme srdcom:

Rozum bez srdca by bola umelá inteligencia. Snažíme sa o všestranný rozvoj jednotlivca po všetkých stránkach. Nielen rozumného človeka, ale aj empatického, tvorivého a citlivého. Chceme, aby naši absolventi išli do sveta ako jedinci, ktorí dokážu dať pomocnú ruku, pomôcť a vážiť si v živote všetko dobré.

Učíme pre život:

Našim cieľom je, aby žiaci vedeli použiť vedomosti v praxi. Aby vedeli, že vedomosti z chémie využijú v kuchyni, v kozmetike, fyziku na záhrade, pri opravách a práci okolo domu atď. Pomáhajú nám k tomu rôzne tematické dni s praktickým zameraním. Všetkými aktivitami sa snažíme rozvíjať ich zručnosti, ktoré už možno málo používame, ale deti to veľmi baví a zaujíma.

 

Milí rodičia, výberom našej školy sa stávate súčasťou našej spoločnej rodiny. Veľmi sa budeme tešiť na spoluprácu s Vami a na množstvo spoločných aktivít, ktoré pre Vás ako členov našej rodiny organizujeme. Vedenie školy a učitelia sú a budú tu pre Vás pri príjemných chvíľach ako aj pri problémoch, ktoré sme pripravení s Vami riešiť.