Šikovníček

Vitajte v krajine Šikovníčkovo! 

Týmto pozdravom privítali učitelia ZŠ Juh 1054 vo Vranove  15. marca deti mestských materských škôl, ktoré sa spolu so svojimi pani učiteľkami zúčastnili na športovom dopoludní.

Po vstupe do pretlakovej haly sa z každého škôlkara stal malý Šikovníček.

Po slávnostnom otvorení podujatia južanskými mažoretkami a po tanečnej rozcvičke v podobe zumby si každý malý Šikovníček mohol vyskúšať svoje pohybové schopnosti.

Koordináciu pohybov predviedli deti na Pohyblivom chodníku či v disciplíne Skákajúce žabky. Presnú mušku preverili disciplíny Hod na číselný cieľ a Šašov nos. Príchod teplejšieho počasia im pripomenuli disciplíny Člnkový beh a Slalomový tobogan, kde  zároveň dokázali svoju rýchlosť. Adrenalín zažili v podobe ukážok džuda s možnosťou vyskúšať si niektoré cviky a chvaty tohto zaujímavého športu. Načerpať novú energiu a v rámci týždňa mozgu pocvičiť aj svoje mozgové závity umožnilo deťom skladanie puzzle, na chuť  im prišiel určite i teplý čajík a malá sladkosť. A kto ešte vládal, ten sa mohol pridať k lúčnym hrám.

Úsmevy na tvárach malých Šikovníčkov boli jasným znamením, že venovať sa deťom má význam.

Pri odchode z južanskej krajiny Šikovníčkovo dostal každý malý Šikovníček „minidiplom“, ktorý im bude pripomínať príjemne strávené chvíle v základnej škole Juh.

Dovidenia, Šikovníčkovia!

-Mgr. Z. Demčáková-