Čítačka s písačkou

BLAHOŽELÁME ŠTYROM

Vo štvrtok 19. októbra t. r. sa v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove n. T. uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie projektu Čítačka s písačkou 2017 a na „stupňoch víťazov“ opäť nechýbali žiaci ZŠ Juh 1054. Do súťaže sa už 17 rokov zapájajú deti s literárnym či výtvarným talentom a práce mladých spisovateľov či básnikov  tradične hodnotí  spisovateľka Alžbeta Verešpejová.

V tomto ročníku sa do jej rúk dostalo rekordných 118 prác z 12 škôl celého okresu. Novinkou bolo rozšírenie vekovej kategórie pre tvorcov zo stredných škôl a vyčlenenie samostatne hodnotenej  žánrovej kategórie – bájky.  Víťazi čítali úryvky svojich prác, takže k odbornému slovu sa dostala aj hostka pani Juliana Melková, ktorá udelila ceny za najlepšiu interpretáciu vlastného textu.

V kategórii poézie svojho ročníka obsadil 2. miesto Tomáš Demčák (VIII. C) a 3. miesto patrilo Leóne Tóthovej (VII. B), v kategórii próza medzi svojimi rovesníkmi skončila na 2. mieste Kristína Fečkovičová (bývalá IX. B) a 3. miesto si „vypísala“ Ema Hakošová (IX. A). Všetky práce boli označené za svieže, nápadité a motivačné pre ďalšiu tvorbu autora – autorky. Našim reprezentantom a mladým nádejam srdečne blahoželáme!

-ana-