Európsky deň jazykov

Súťaž Language Chain 2017

Európsky deň jazykov – 26. 9. si už od roku 2001pripomíname, aby sme podporili  vzájomné porozumenie európskych kultúr a jazykov. Žiaci sa v ten deň vyučujú jazyky netradičným spôsobom, venujú sa rôznym aktivitám a súťažiam.

Skupina žiakov  zo ZŠ Juh 1054 sa do EDL Slovakia zapojila natočením súťažného videa. Celoslovenská súťaž Language Chain 2017 mala dve zadania: A. Keď reťaz, tak reťaz…, B. Vlastný nápad. Tím Sheep Crew v zložení Lívia Maľudyová, Sabrina Belloni a František Capko sa rozhodli pre vlastný nápad –  naučiť cudzinca po slovensky. Vlastnou metódou, formou, hrou mali asi v hodinovej lekcii naučiť cudzinca reagovať po slovensky. Nebolo ľahké nájsť človeka, ktorý by sa na takúto spoluprácu podujal, ale tím mal pri výbere šťastnú ruku. Pán Emanuele Belloni, majiteľ reštaurácie Pinocchio, sa ukázal nielen  ako dobrý žiak, ale aj ako výborný herec. Veľmi dobre sa popasoval so zemplínskou riekankou nielen v slovenčine, ale aj v nárečí. Potom ešte nasledovala  náročná práca so strihom a dokrútkami  a výsledok už posúďte sami.

https://www.youtube.com/watch?v=0bxgTxy2_XA

V týždni od 9. 10. do 15. 10. prebehlo verejné hlasovanie. Hlasy verejnosti sa sčítavali s hlasmi poroty. Ďakujeme vám všetkým, ktorí  ste nás podporili komentárom alebo lajkom. Aj  vďaka vám nakoniec  tím Sheep Crew obsadil striebornú priečku.

Máme víťazov https://www.facebook.com/EDLSlovakia/videos/2030395307180049/

Mgr. A. Vysoká