Vianočná akadémia.

Posolstvo Vianoc

Vianoce sú časom pokoja, lásky, spokojnosti a vzájomného porozumenia. To, že Vianoce nie sú len o hmotných daroch, nám ukázali naši žiaci, ktorí si pripravili pre svojich rodičov, starých rodičov a širokú verejnosť darčeky v podobe scénok, básničiek, vinšov, kolied či tancov. Toto milé podujatie sa konalo 12. 12. 2017 v kultúrnom dome.

Všetci prítomní sa nachvíľu mohli zastaviť a zamyslieť sa nad pravým významom Vianoc. V krásnom pásme naši žiaci ukázali scénické, latino, disco tance, či rezký slovenský folklór a o dramatickosť sa pokúsili aj Piráti z Karibiku. Spojili sa generácie rodičov a detí a vznikli tak krásne duetá v podaní prváčika a dedka pri hre na husliach, či dcéry a mamičky. K slovu sa dostala aj rozprávka o Troch prasiatkach a vianočných stromčekoch, alebo aj rozprávka o Mrázikovi odprezentovaná v ruskom, nemeckom a anglickom jazyku. Nechýbala ani vianočná tržnica a zavítali k nám aj detí z MŠ Juh so svojou vianočnou pekárňou. Kúsok športovej dynamiky priniesli aj džudisti.

Každé vystúpenie bolo jedinečné a odmenené potleskom. Celý program bol zameraný na odovzdávanie si posolstva Vianoc celými generáciami so želaním prežiť krásne a pokojne Vianoce.

-jb-