Môj domáci miláčik

Zvierací miláčik v škole

Dňa 27. marca v školskom klube bolo veselo. Takmer každé dieťa má doma svoje obľúbené zvieratko. Čistí klietku, nakupuje krmivo, navštevuje veterinára. Pozná zvyky svojho zvieracieho miláčika, pozná jeho nálady. O svojich skúsenostiach so zvieratami sa deti ŠKD podelili so svojimi rovesníkmi počas jedného dňa.

Deti nám predstavili zajace, mačku, papagáje, korytnačky, psov, rybičky, prepeličky, škrečky a iné zvieratká… Vedeli nielen so zvieratami zaobchádzať, ale poznali mnoho teoretických informácií o rodokmeni zvieraťa, o krajine, z ktorej zvieratko pochádza, o rozmnožovaní, jedle, love, vlastnostiach a správaní sa… Informácie čerpali zo svojich skúseností, kníh aj internetu. V priebehu prezentácie sme jednotlivé zvieratá porovnávali. Hľadali sme odlišnosti, spoločné znaky. Prezentovanie skúseností a vedomostí sme zavŕšili nakreslením zvieraťa na výkres vo svojom oddelení.

Túto aktivitu podporili aj rodičia detí, ktorí zabezpečili prepravky, náhubky, klietky, aby bolo pozorovanie a prezentovanie pre žiakov bezpečné. V závere dňa si každý žiak mohol zvieratá pohladkať, ponosiť a nakŕmiť. Zvieratá nám obohatili jeden obyčajný deň v škole. Každé dieťa, ktoré prinieslo svojho miláčika, nakoniec bolo odmenené sladkosťou. A že ich bolo neúrekom, pozrite si vo fotogalérii.

-jb-