Južanské vianočné snívanie

Tisíce jagajúcich sa svetielok, rozžiarené oči detí, vôňa ihličia a čerstvých perníkov, zvuk zvončekov, spev kolied so zvláštnym pocitom v srdci. Jedným slovom Vianoce.

Dotyk Vianoc pocítili vranovskí predškoláci – žiaci materských škôl, keď boli pozvaní do ZŠ Juh, kde dva dni radostne spievali, recitovali, vyrábali vianočné ozdoby… a snívali.

Spolu s nimi sme zažili neopakovateľné vianočné snívanie, v ktorom sme biblickými príbehmi pripomenuli detičkám, prečo slávime Vianoce.

Im vlastnou prirodzenou spontánnosťou ukázali svoju šikovnosť a zručnosť pri ozdobovaní perníčkov, ktoré si odniesli domov ako milú spomienku.

So značnou dávkou kreativity vyrobili vianočné gule, ktorými vyzdobili vianočný stromček.

Počas svojho pracovného snívania spievali tradičné vianočné koledy a recitovali veršíky. Samozrejme pri tom nesmel chýbal Mikuláš so svojimi pomocníkmi anjelmi a čertmi. Poslušne a štedro núkali deťom občerstvenie, ba každého žiačika obdarovali sladkým prekvapením.

Deti sa s nami lúčili s úsmevom.

Dúfame, že pocítili čaro lásky Vianoc, ktoré nie sú len udalosťou, ale kúskom domova, do ktorého vkladáme svoje srdce.

Veríme, že ak budeme rozprávať vianočný príbeh, spievať vianočné piesne a žiť ducha Vianoc, môžeme priniesť radosť, šťastie a lásku deťom tohto sveta.