Festival vedy a techniky/Noc výskumníkov

16. ročník Festivalu vedy Európska noc výskumníkov sa po dvoch online ročníkoch znova uskutočnil vo fyzickej forme. Naši deviataci sa na podujatí, ktoré sa nieslo v duchu motta „Dôverujeme vede“, zúčastnili v OC Optima v Košiciach.
Cieľom podujatia bolo podnietiť žiakov k aktivite a zážitkovému vzdelávaniu. Prostredníctvom pokusov a interaktívnych ukážok žiaci zistili, že za všetkými javmi okolo nás a dejmi v prírode sú vedecké vysvetlenia a princípy. Deviataci si mohli jednoduché pokusy aj vyskúšať a ich prostredníctvom lepšie spoznať vedu a ľudí, ktorí za ňou stoja. Veríme, že podujatie zvýši záujem žiakov o štúdium prírodných vied a technických smerov na stredných a vysokých školách.
Festival vedy Európska noc výskumníkov je projekt finančne podporovaný rámcovým programom Európskej komisie na podporu výskumu, vývoja a inovácií – Horizon Europe, v časti – Marie Skłodowska-Curie actions pod číslom 101060946. Európska noc výskumníkov vznikla z iniciatívy Európskej komisie a je paralelne organizovaná v 30 štátoch Európy.