Nielen chlebom je človek živý…

V duchu tohto slovenského príslovia sa škola Juh, tak ako každý rok, zapojila do celoslovenskej výtvarnej súťaže Biblia očami detí a mládeže.
Súťaže sa zúčastňujú deti rímskokatolíckeho a gréckokatolíckeho náboženstva. V rámci rímskokatolíckeho náboženstva sa v Košickej arcidiecéze (Košický a Prešovský kraj) zapojilo do tejto súťaže 174 základných škôl s cca 200 výtvarnými prácami. Konkurencia bola teda skutočne veľká a trojčlenná odborná porota mala naozaj ťažkú prácu. Z každej kategórie mohla vybrať iba tri práce, ktoré ďalej z diecézneho kola postúpili do kola celoslovenského.
Preto máme veľkú radosť, že v takom množstve výtvarných prác porotu oslovili aj práce našich žiačok. Vivien Smetanová z III. A si v 3. kategórii (3. – 4. ročník) vybojovala tretie miesto a Lucia Dzurovčinová zo VII. A si v 5. kategórii (7. – 9. ročník) vybojovala druhé miesto.
Úspech sme zaznamenali aj v gréckokatolíckom náboženstve, kde porotu v rámci Prešovskej eparchie oslovila výtvarná práca Adama Titka z III. A triedy, ktorý si v 3. kategórii vybojoval taktiež tretie miesto.
Všetky tri práce postúpili do celoslovenského kola a nám nezostáva nič iné, ako im držať prsty.
Blahoželáme a veríme, že aj táto súťaž prispieva k výchove mladej generácie k hodnotám a pozitívnym medziľudským vzťahom.
ZD