Dôležité informácie pre žiakov, rodičov a učiteľov.

Milí rodičia, v súčasnej dobe prežívame obdobie, ktoré nás núti riešiť úlohy a veci trochu iným spôsobom na aký sme boli doteraz zvyknutí. Týka sa to vzdelávania, zápisu do prvého ročníka , ako aj prihlášok na strednú školu.
Včera 23.3.2020 zasadal Ústredný krízový štáb SR ohľadom situácie vírusu COVID 19 na území Slovenskej republiky. Na základe nariadenia Ústredného krízového štábu v súčinnosti s hlavným hygienikom SR a Úradom verejného zdravotníctva, Ministerstvo školstva SR:
– prerušuje výučbu na všetkých školách a školských zariadeniach na území SR aj od 30.3.2020 (pondelok) až do odvolania.
– Zápis do 1. ročníka sa uskutoční v inom termíne bez prítomnosti detí. Na Základnej škole Juh 1054 sa elektronický zápis uskutoční dňa 15.4. 2020. Prihlášky a ostatné dokumenty na zápis nájdete na stránke školy v kolonke Zápis. Ostatné informácie uverejníme osobitne.
-Ruší sa testovanie 9. ročníka.

-Prihlášky na ŠŠ bude možné podávať do 15. mája, nie je potrebné potvrdenie od lekára. Prijímacie skúšky na SŠ sa uskutočnia najskôr dva týždne od nástupu do školy, najneskôr však do 30. júna 2020.

-RTVS bude pravdepodobne mimoriadne vysielať pre školy. Minister školstva Branislav Gröhling oslovil riaditeľa RTVS so žiadosťou, aby boli rozšírené vyučovacie programy vo verejnoprávnej televízii. Od budúceho týždňa by tak mala televízia vysielať pre žiakov dlhšie – od 9.15 až do 11.00.

Milí rodičia, želám Vám veľa zdravia, trpezlivosti a hlavne Vás prosím, aby sme držali spolu a pomáhali sme si navzájom. Určite to všetko spolu zvládneme. Už teraz sa teším na Vás všetkých milí moji žiaci a aj na Vás rodičia naši. Držím nám palce a želám len to dobré.
Zdraví Vás Vaša riaditeľka- Mgr. Zlatica Halajová 💗