Pre zodpovedný výber potravín je potrebné mať dostatok informácií. Tieto informácie sme
žiakom sprostredkovali prostredníctvom jednotlivých tém na každý deň v týždni od 10. do 14.
októbra. Žiaci spoznali ozajstné cesto na pečivo, tvorili slané pletenky. Na pečivo si natierali
rôzne nátierky, ktoré za pomoci pani učiteľky nachystali. Najviac žiaci ochutnávali ovocie
a zeleninu priamo na tanieri. Pomocou omaľovaniek prváci vytvárali „zdravie na tanieri“ –
čiže vyváženosť jednotlivých potravín od chlebíka po sladkosti. Nechýbala ani ochutnávka
mlieka. Štvrtáci vytvorili dámu – Ovozelku a pripravovali zdravý čaj.
Veríme, že takýmito vzdelávacími aktivitami o potravinách dospejeme k myšlienke, že jedlo
znamená radosť a pôžitok, zdravie a prevenciu, kultúru a súdržnosť.