V čarovnom svete povestí

Dňa 26. 1. 2023 sa v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou uskutočnilo okresné kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Naša škola, tak ako každý rok, sa úspešne zapojila do tejto súťaže.
V 1. kategórii (2. – 3. ročník) náš tretiak Boris Lipkoš nenašiel premožiteľa, zvíťazil a postúpil do krajského kola v Prešove.
V 2. kategórii (4. – 5. ročník) nás reprezentovala Emma Mülbauerová, žiačka 5. ročníka, ktorá sa síce neumiestnila na prvých troch miestach, ale podala presvedčivý výkon, za ktorý si zaslúži náš obdiv a pochvalu.
V poslednej 3. kategórii (6. – 7. ročník) „ostrieľaná“ súťažiaca Lenka Pšeničňaková zo 7. ročníka si vybojovala peknú druhú priečku, a tak potešila nielen seba, ale aj nás všetkých z Juhu.
Ďakujeme našim skvelým súťažiacim za ich skvelý výkon a Boriskovi hlavne prajeme, aby sa v krajskom kole tejto súťaže umiestnil takisto na poprednom mieste a úspešne reprezentoval nielen našu školu, ale aj celý náš okres Vranov nad Topľou! Veľa šťastia, Borisko!