Kráľovná anglických čitateľov

Aj keď nás učenie na diaľku spočiatku všetkých zaskočilo, postupne sme si našli spôsob, ako ďalej pokračovať vo vzdelávaní. Anglický jazyk sa zameral na čítanie a počúvanie s porozumením. Veľmi nás potešilo, keď vydavateľstvo Oxford University Press sprístupnilo všetkým žiakom online knižnicu. Obsahuje 148 úrovňových čítaniek – romány, detektívky aj literatúru faktu. 

Aj keď pozorujeme, že záujem o čítanie kníh klesá, milo nás prekvapilo, koľko „knihomoľov“ a „knihožrútok“ sa ešte našlo na našej škole.  Počas karantény sa podarilo prečítať dokopy 74 anglických kníh, no Kráľovnou anglických čitateľov sa stala Lenka Hardoňová z VIII. C, ktorá sama prečítala 16 kníh a prelúskala tak 90 451 anglických slov.

Spýtali sme sa Lenky, či bolo náročné čítať knihy po anglicky.

Väčšinou čítam slovenské knihy, preto čítanie v anglickom jazyku bolo pre mňa zaujímavejšie a nezdalo sa mi to až také ťažké.

Máš obľúbeného spisovateľa?

-Nie, nemám, skôr si vyberám knihu podľa toho, o čom je, musí ma zaujať. Zaujalo ma viacero kníh, ale mojím favoritom bola kniha o vesmíre Space. Súhlasím s výrokom, že kniha je najlepší priateľ človeka, pretože si rozširujeme slovnú zásobu, naučíme sa niečo nové, no hlavne je dobrý spoločník počas dlhých večerov.

Dobrou správou je, že Oxford Learners Bookshelf predlžuje online knižnicu zadarmo do konca augusta. Nuž, ak by ste hľadali dobrého spoločníka na prázdniny, o jednom by sme vedeli.